Cikkek

Dévény módszer enyhe esetekben is

images 2Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer (DSGM).

A módszert a következő neveken ismerjük: Dévény módszer, Dévény torna, Dévény gyógytorna, Dévény kezelés, Dévény masszázs, Dévény.
Ezt a gyógyító módszert Dévény Anna dolgozta ki, gyakorlati tapasztalatai alapján. A DSGM minden eddigi mozgás rehabilitációtól eltérő, új szemléletre épülő rendszer.

Bővebben: Dévény módszer enyhe esetekben is

Kicsi még ehez.......

bab„minek mondjam, úgysem érti még”

„á, nem figyel, csak építőkockázni szeret”

*

Az önálló beszéd megjelenéséhez mások beszédének folyamatos hallása, hallgatása szükséges.

A baba kiáltozására az anya megjelenik és igyekszik eltalálni: éhes, szomjas, pelenkacsere, hasfájás, álmos…

Bővebben: Kicsi még ehez.......

Idegen nyelven.....

babaA következő gondolatokkal érdemes eljátszani mindazoknak, akik fontolgatják, hogy gyermekük számára idegen nyelvet taníttatnak:

Mikor kezdjük?

A) pocaklakó-korban, dünnyögésekkel.

Ha igaznak tekintjük, hogy az anya az anyanyelvén beszéljen gyermekéhez, akkor ezt az anya akkor tudja megvalósítani, ha a mi életterünkhöz képest ő maga is „idegen” nyelvű – s ebben az esetben ez abszolút rendjén való. Esetleg, ha valóban anyanyelvi szinten beszél egy másik nyelvet, mert ő maga bilingváris, v. rendkívül jól tanult.

Bővebben: Idegen nyelven.....

A hinta fejleszt, szórakoztat és el is ringat!

hintaA hinta kezdetben szabadban levő játéknak indult, de ma már tudományos kutatások bizonyítják, hogy egy hatékony fejlesztő eszköz.

 

Hogyan hat a hinta?

Maga a hintázás nagyon egyszerűnek tűnik, de hatása annál bonyolultabb.

A hinta a megállás - újralendülés mozzanatát kiválóan stimulálja. A gravitáció törvénye következtében fellendülés után mindig lefékez, majd újra indul, ezt a mozgássort a hintán ülve megérzi a gyermek és lassan alkalmazni is képes.

A fejlődés a test állandó egyensúlykereséséből adódik, ami meghatározott izmok feszítéséből és egyazon időben más izmok lazításából áll.

Bővebben: A hinta fejleszt, szórakoztat és el is ringat!

Mi a Cranio Sacralis terápia?

cranioA craniosacralis terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik széleskörű alkalmazási lehetőségének és a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorolt hatásának köszönhetően. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul.

Bővebben: Mi a Cranio Sacralis terápia?

Sérült személyek eltérő táplálkozása. Evésterápia

bun

Sérült személyek eltérő táplálkozása. Evésterápia – Cseri Tímea

A legtöbb ember számára az evés, így a nyelés is, olyan magától  értetődő tevékenység, amely nem igényel különösebb tudatosságot. Az étkezés szociális esemény is, örömet okozó, kellemes élmény, amely, túl a táplálkozási célokon, érzelmi, viselkedési, sőt kommunikatív készségeink megalapozását is szolgálja. Táplálkozási szokásaink gyermekkorban alakulnak ki. A gyermek ilyenkor tanulja meg a helyes ételválasztást, az étkezés higiénés és kulturális szabályait, a kívánatos étkezési módokat, ekkor rögzülnek a táplálkozási minták és formálódik az ízlés, tehát ilyenkor alapozódik meg az egész életre szóló táplálkozási magatartás.

Azoknak a számára azonban, akiknél az étkezés biológiai vagy pszichés okokból akadályozott, az evés örömforrás helyett, számos nehézséggel, félelemmel járó, bonyolult és ijesztő feladattá válik. Ilyen esetekben az étkezésnél speciális tudást és ismereteket igénylő segítségre van szükség. Az étkezésnél történő segítségnyújtás igen érzékeny terület érintett és segítő számára egyaránt, hiszen idegen személy ritkán hatolhat ennél mélyebben egy másik ember intim szférájába.

Bővebben: Sérült személyek eltérő táplálkozása. Evésterápia

Mikortól iskolaérett a gyermek?

szenz3Az óvodáskor után következő életszakaszt iskoláskornak nevezzük. A név arra utal, hogy elkezdődik a rendszeres iskolai nevelés, oktatás. A gyermek azonban csak akkor lehet iskolaérett, ha testileg és szellemileg, tehát biológiai és pszichológiai szempontból is életkorának megfelelően fejlett. Hiszen ahhoz, hogy a tanulás eredményes legyen, az egész személyiségnek iskolaérettnek kell lennie.

Bővebben: Mikortól iskolaérett a gyermek?

Elsős lesz a gyermekem

 

A szeptember első napjai még a rutinos iskolások számára is izgalmakat rejtenek, de azoknak a kicsiknek, akik most kezdik az első osztályt, akár félelmetes, szorongással telt is lehet ez az időszak . A szülők azonban kellő felkészüléssel, odafigyeléssel megkönnyíthetik a gyermekük első heteit.

Az izgalom mindenképpen fokozódik, ahogy telnek a napok. Ha az óvodás válik iskolássá, természetes, hogy nagy izgalommal várja, hogy milyen is lesz az iskola. Milyenek lesznek az osztálytársak, milyen lesz a tanító néni.

Bővebben: Elsős lesz a gyermekem

Az iskolaérettség kritériumai

Az iskolaérettség, amely az iskolai életre való alkalmasságot jelenti, 5-7 év közé tehető.

Egy gyermek csak akkor lehet iskolaérett, ha testileg és szellemileg, tehát biológiai és pszichológiai szempontból is életkorának megfelelően fejlett.
Az alábbi felsorolás a teljesség igénye nélkül, vázlatosan nyújt áttekintést arról,
hogy milyen ismeretek megléte fontos a kis elsős számára.

Bővebben: Az iskolaérettség kritériumai

A következetes nevelés módszerei


 

Ahhoz, hogy valaki következetes, és szeretetteljes anya, vagy apa lehessen, szükség van elszántságra, határozottságra, meggyőződésre a nevelés és a fegyelmezés területén, valamint egy adag kreativitásra, és sok-sok szeretetre.

A legfontosabb viszont egy - két jó módszer, mely segíthet a szülőnek abban, hogy megfelelően nevelje a csemetéjét.

De miért is lehet hatékony egy viselkedésterápiás módszer?

Bővebben: A következetes nevelés módszerei

 • _DSC0826_a_email
 • _DSC0845_a_email
 • _DSC1123_b_email
 • _DSC1220_a_email
 • _DSC1240_a_email
 • _DSC1411_a_email
 • cimlap01
 • cimlap02
 • cimlap03
 • cimlap04
 • cimlap05
 • cimlap06
 • cimlap07
 • cimlap08
 • cimlap09
 • cimlap10
 • cimlap11
 • cimlap12
 • cimlap13
 • cimlap14
 • cimlap15

© 2009-2021 | www.mackorendelo.hu | +36 30 389 7327 | OTP 11742348-20016667 K&J Vital Kft.
Mackórendelő PEST 1145 Budapest, Amerikai út 40/a as. 2.| Mackórendelő  BUDA 1026 Budapest, Nagyajtai utca 15.