Terápiák gyerekeknek
Hanne Marquardt Talpreflexzóna kezelés
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

299228_574765942542841_691277902_n

A láb reflexzónáinak masszírozása ma már a legismertebb kiegészítő gyógymódok közé tartozik. Kitűnő eredmények érhetők el vele a mozgásszervi betegségek, a légző- és húgyivarszervi elváltozások, emésztő szervek, a gyermekkori fejlődési zavarok kezelésében.

Bővebben... [Hanne Marquardt Talpreflexzóna kezelés]
 
GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

b

A gyermekgyógytorna játékos feladatokból álló de „a gyógytorna törvényeit” követő program.  A gyermekgyógytorna 3 éves kortól ajánlott18éves korig.

A jól megtervezett  „gyermekbarát gyógytorna gyakorlat” észrevétlenül végezteti el a gyermekkel:

Bővebben... [GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
ARC GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 arc

Az arctorna gyógytornát, lehet baleset, bénulás, műtét, fogászati dolgok, speciális beszédtechnika kialakítása, hölgyeknél a fiatalság megőrzése vagy gyermekeknél beszédindítás céljából végezni.

A különböző célokért és különböző korosztályoknak természetesen más és más a feladatok kivitelezése.

Bővebben... [ARC GYÓGYTORNA]
 
FEJLESZTŐ BABAGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

374925_381184798622469_2137702109_nA fejlesztő babatorna ajánlott,  ha a baba egészséges, csak minimálisan el van maradva a mozgás fejlődése, vagy nem jó sorrendben kezdi alkalmazni, vagy furcsán aszimmetrikusan végzi őket. Minél hamarabb kezdik el a babagyógytornát annál hatásosabb és eredményesebb.

A babagyógytorna foglakozásokon az adott mozgást tökéletesítjük és speciális feladatokkal előkészítjük a következő mozgásfázist. Ezeket különböző speciális fejlesztő torna eszközökkel (is) végezzük.

Bővebben... [FEJLESZTŐ BABAGYÓGYTORNA]
 
EGYÉNI LÚDTALP GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

images_5Egyéni lúdtalp gyógytornát azoknak a gyermekeknek javasolunk, akik nagyon komolyan akarják végezni a lúdtalp prevenciót vagy akiknél az ortopéd orvos lúdtalpat diagnosztizált.

A Mackórendelős lúdtalp vizsgálatok után, elkezdjük az egyénre szabott gyermekgyógytornát mellyel főleg a lábra, talpra fókuszálunk, de nem elhanyagolhatóak a test többi részi sem …

Bővebben... [EGYÉNI LÚDTALP GYÓGYTORNA]
 
GIPSZLEVÉTEL UTÁNI GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

gipsz_1

A gyermekek hamar gyógyulnak, azért a tökéletes gyógyuláshoz szükséges a törések utáni gyógytorna alkalmazása.

Gyermekek esetében, egy egyszerű csonttörés következtében is felléphetnek olyan utóhatások, melyek megelőzése érdekében célszerű speciális, rehabilitációs gyógytornát alkalmazni a sérült testrész átmozgatására, megerősítésére, koordináció javítására stb.

Bővebben... [GIPSZLEVÉTEL UTÁNI GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
BABA CSÍPŐTORNA BETANÍTÁS
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

macis

A csípőtorna elvégzése nem nehéz, de lehet helytelenül, nem megfelelő ismétlésszámmal, nem megfelelő erővel, nem megfelelő izületi szög létrehozásával vagy csak bátortalanul végezni.

Ezért tartom fontosnak, hogy a szülőt betanítsuk a helyes csípőtorna végrehajtására. Tapasztalataink szerint a csípőtorna kivitelezésének elsajátítására 2 alakalom szükséges, amit gyógytornász tanít be a Mackórendelőben. A torna mellett ellátjuk hasznos fektetési, hordozási stb. tanácsokkal.

Bővebben... [BABA CSÍPŐTORNA BETANÍTÁS]
 
MACKÓ- SPIDERMED TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

img0063Csiripelő heveder, a hanyagtartás ellen (normál vagy rövid) program

Ajánlott: rossztartású kamaszoknak, számítógép előtt ülőknek, kismamáknak, és csupán  a lusta hátúaknak (erős gerincferdüléssel nem alkalmazható)

A SpiderMed heveder egy jó beállítást igényel és utána naponta rövid ideigszükséges a hordása. ha begörbül a hátunk akkor csipog, ha kihúzzuk magunkat akkor elhelgat. Sokkal barátságosabb, mint naponta többször rászolni, az amúgy is kamasz gyerekre hogy "húzd ki magad".

Bővebben... [MACKÓ- SPIDERMED TERÁPIA]
 
LÚDTALP PREVENCIÓS CSOMAG
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

talpA Lúdtalp prevenciós csomag gyermekeknek tartalmazza:

- a gyerek lábdiagnózist (gyógytornász által) (izomerő – szalag - terhelés)

- egy 10 feladatból álló "lúdtalpfeladatsor" írásba megkapását és betanítását

- a lúdtalptornához szükséges 3 db torna eszközt (dudoros félgömb, szúrós karika, tüsi kislabda)

- szükség esetén szakorvosi illetve cipő javaslatot

A lapos talp csecsemőkorban természetes jelenség. Óvodás korban azonban mindinkább kialakul a talp élettani formája, míg ennek elmaradása kisebb-nagyobb statikai és mozgászavarokhoz vezethet. (A láb 26 csontocskából áll, melyet erős szallagok és rövid izmocskák kapcsolnak össze, így biztosítják a láb teherbírását és a talp íveltségét.)

Bővebben... [LÚDTALP PREVENCIÓS CSOMAG]
 
ELEKTROTERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

tensAz elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználását jelenti. Frekvenciatartomány szerint osztályozzuk, így megkülönbözetünk kis-, közép-nagyfrekvenciás kezeléseket.
Az elektroterápiás kezelések fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat, serkentik az sejtanyagcserét valamint jótékonyan hatnak az izomzatra. Elektroterápiás kezelések közül gyógyászatban TENS kezelés, szelektív ingeráram,  iontophorézis, diadynamik, mikrohullám, interferencia, ultrahang stb.

A következőkben csak a szelektív ingeráram és a TENS terápiás lehetőségeit és hatásai mutatatom be.

Bővebben... [ELEKTROTERÁPIA]
 
LOGOPÉDIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

beszd

megkésett beszédfejlődés terápiája      (cca. 3 éves kortól)

pöszeségterápia                                   (cca. 5 éves kortól)

diszfóniaterápia                                    (cca. 6 éves kortól)

nyelvlökéses nyelés terápiája                (cca. 6 éves kortól)

diszlexiaterápia – tanulási zavarok        (cca. 6 éves kortól)

beszédtechnika                        (cca. 12 éves kortól)

Bővebben... [LOGOPÉDIA]
 
GERINCGYÓGYTORNA KAMASZOKNAK
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek
imagesca8w8wrx

Iskolai szűrő vizsgálatok során hangzik el egyre többször: gerincferdüléses a gyermek! Az aggódó szülő a legrosszabbra gondol, de a legtöbb esetben orvosolható a dolog.

Bővebben... [GERINCGYÓGYTORNA KAMASZOKNAK]
 
AKTÍV GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

menu-photo1A gyermekgyógytorna, a gyerek által végzett aktív tevékenység, amit egy szakképzett gyógytornász végeztet különböző módszereket/technikákat alkalmazva. Az hogy melyik módszert alkalmazza , az a gyerek életkora, diagnózisa, értelmi képessége, a foglalkozások gyakorisága stb. határozza meg.

Aki gyógytornászként gyerekkel foglalkozik az gyógytornászság mellett kicsit pedagógusnak és kicsit színésznek is kel lennie. A gyógytorna feladatokat megpróbáljuk mindig a lehető legaktívabban és funkcióban alkalmazni

Bővebben... [AKTÍV GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
KORAI FEJLESZTÉS
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

menu-photo3A korai fejlesztés a 0-6 éves korú, az átlagostól eltérően fejlődő gyermekek számára ajánlott gyógypedagógiai, mozgásfejlesztő és egyéb terápiás szolgáltatások köre.

Amikor egy kisgyermek lassabban fejlődik, a szülők sokszor hónapokat is eltöltenek azzal, hogy megfelelő segítséget kérjenek, itt pedig létfontosságú az idő, hiszen az első életévek a gyermek fejlődése szempontjából meghatározó jelentőségűek.

Bővebben... [KORAI FEJLESZTÉS]
 
DÉVÉNY MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 imagescaihulyx
A  baba helyes fejlődése érdekében javasolt pár alkalom Dévény gyógtorna, még egészséges babáknál is.

A Dévény módszer, egy speciális fogások rendszere, mely az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra egyaránt hatással van. A kezelés célja, a kontraktúra oldás, az izomhelyzet normalizálás, az idegrendszer direkt stimulálása. Mikor elhárulnak az izomtónus okozta problémák akkor a gyerek mozgásai kivitelezhetőek lesznek.

Bővebben... [DÉVÉNY MÓDSZER]
 
BOBATH MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

bobath A Bobath módszer célja a funkció!

Neurológiai kórképekben jó erdményel alkalmazzák gyermekeknél és felnőteknél is!

A Bobath házaspár által kidolgozott és az egész világon elterjedt ún. Bobath- módszer a korai agykárosodás okozta mozgás rendellenességek esetében alkalmazott mozgásterápiás eljárás.
Bobath, módszerének középpontjába a tónus normalizálását állította (reflexgátló helyzetek), a gátlás és facilitálás együttesének eredményeként létrejött mozgássorok passzív-aktív gyakoroltatását.

Bővebben... [BOBATH MÓDSZER]
 
CRANIO SACRALIS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

baba_cranioA craniosacralis terápia egy mélyreható gyógymód, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait, semlegesíti a stressz negatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.

A craniosacralis  terápia különböző szinteken működik, és a test különböző rendszereit befolyásolja. Hatást gyakorol a csont- és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is.

Bővebben... [CRANIO SACRALIS TERÁPIA]
 
CIMT (KORLÁTOZÁSSAL INDUKÁLT MOZGÁS TERÁPIA)
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

cimtA Mackó kéz, tulajdonképpen egy speciélis ortézis viselése az egészséges karon, igen az egészséges karon. Így korlátozzuk az épp oldalt és ezzel aktíváljuk a spontán aktív mozgásokat az érintett karon.

Terápiás programunkat szerzett vagy veleszületett hemiparesises gyerekeknek ajánljuk 2 éves kortól.

A „Mackó kéz ”terápiás program  egyik része, hogy egy általunk méretre készített mackós kéz viselésével (az egészséges karon) rávesszük az érintett oldalt a mozgásra, használatra (CIMT).
A  „Mackó kéz”terápiás program másik része, hogy különböző terápiákkal/ingerekkel ( Aktív gyógytorna, Kinesio-taping, Dévény manuális technika, Galileo vibrációs gép, Ergoterápia  Masszázs stb.)   bombázzuk az érintett oldalt.

Bővebben... [CIMT (KORLÁTOZÁSSAL INDUKÁLT MOZGÁS TERÁPIA)]
 
ASZTMÁS GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

A gyógytorna foglalkozáson speciális feladatok megtanítása a cél játékos formában.  Például:

 

Bővebben... [ASZTMÁS GYÓGYTORNA]
 
GALILEO REZGÉS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

galileo

 

 

 

 

 

 

A készülék folyamatosan kimozdít egyensúlyi helyzetünkből, ezzel aktiválja az akaratunktól független helyzetmegtartó reflexeinket, ami jelentős izommunkát eredményez, az ízületek különösebb megterhelése nélkül!

Megmozgat minden ( a helyzet megtartásában résztvevő) izmot, így javítja:

 1. az izmok közötti,
 2. izmokon belüli koordinációt,
 3. az egyensúly megtartását,
 4. a mozgás összerendezettségét. 
Bővebben... [GALILEO REZGÉS TERÁPIA]
 
ETETÉS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

Evésterápia

etetesterapia

Étkezési tanácsadást kínálok szülőknek, akiknek gyermeke átmeneti vagy tartós sérülés következtében a következő eltérő táplálkozási szokások, nehézségek valamelyikével küzd:

 • nem eszik darabos ételt
 • nem harap
 • nem rág
 • · nehezen, vagy nem tud nyelni
 • erős harapó reflex, esetleg nyelvlökéses nyelés jellemzi
 • étkezéskor gyakran öklendezik, talán hány (nem önálló tünet)
 • nem tudja zárni száját
 • nehezen forgatja nyelvét az étellel
 • · nem iszik pohárból, vagy cumisüvegből sem
 • nagyfokú nyálzás jellemzi

 

Bővebben... [ETETÉS TERÁPIA]
 
SCHROTH MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

schroth2

A módszert  Katharina Schroth, a németországi Asklepios Katharina Schroth Klinika Bad Sobernheimban immár 30 éve orvosi, gyógytornász gyakorlati tapasztalatokra és tudományos vizsgálatokra alapozva, fejlesztette ki. A terápiás eredmények az operáció elkerülését az esetek 90%-ában, a progresszió megelőzését, a légzésfunkció javulását, a fájdalom csökkenését- megszűnését mutatják.

 

A legjobb „gyógyszer” a gerincferdülésre a Schroth módszer

Bővebben... [SCHROTH MÓDSZER]
 
TSMT
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 

szenz3Tervezett Szenzomotoros Terápia (TSMT)

A szenzomotoros működés, azaz, az érzékszervekkel felfogható ingerekre adott mozgásos válasz, az emberi gondolkodásnak egy kezdeti, a beszéd kialakulását megelőző fejlődési fokát jelzi. Első életévekben az értelem a gyermek viselkedésében, a külvilág ingereire adott válaszaiban, mozgásos cselekvéseiben nyilvánul meg.

Tags:
Bővebben... [TSMT]
 
KINESIO TAPING RAGASZTÁS GYERMEKEKNEK
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

kt_gyerek

A kinesuilógiaitape (színes rugalmas ragtapasz) sokszor lehet kiegészítő eleme a gyermek gyógtyornának.

A felragazstási alakja és módja a kívánt terápiás céltól függ.  A szülőket megtanítjuk a kivágásés felhelyezés fortélyaira és akár otthon önnálóan is alkalmazhatják. 

 

Bővebben... [KINESIO TAPING RAGASZTÁS GYERMEKEKNEK]
 


Webáruház kosár

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

maciwebshop
BANKSZÁMLASZÁM
11742348-20016667

Webáruház ajánló

SEATON SPORT ENDURANCE
SEATON SPORT ENDURANCE
8 000 Ft


PRENATAL (spray vitamin)
PRENATAL (spray vitamin)
6 985 Ft


Mackógyógytorna - nagylabdás feladatsor 2- 9 hónapos korig
Mackógyógytorna - nagylabdás feladatsor 2- 9 hónapos korig
500 Ft


Gyermek kinesio tape (4 tekercs)
Gyermek kinesio tape (4 tekercs)
14 000 Ft


Csípő, baba ülőke (BabaCo) kávé barna
Csípő, baba ülőke (BabaCo) kávé barna
14 000 Ft