Terápiák gyerekeknek
VOJTA TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

cukivojta

A Mackórendelőben már lehetőség van Vojta terápiás vizsgálatra és terápia beállítására, Kovács Andrea gyógytornász –  nemzetközi Vojta terapeuta tanulónál.

 

A módszert Vaclav Vojta (1917 – 2000) egy cseh származású ortopéd-neurológus dolgozta ki, a Müncheni Gyermekklinika volt igazgatója, melyet reflexlokomóción alapuló gyógy technikának is nevezhetünk. (reflex = a test nem tudatos válaszreakciója,  lokomóció = helyváltoztatás)

 

Bővebben... [VOJTA TERÁPIA]
 
Hanne Marquardt Talpreflexzóna kezelés
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

299228_574765942542841_691277902_n

A láb reflexzónáinak masszírozása ma már a legismertebb kiegészítő gyógymódok közé tartozik. Kitűnő eredmények érhetők el vele a mozgásszervi betegségek, a légző- és húgyivarszervi elváltozások, emésztő szervek, a gyermekkori fejlődési zavarok kezelésében.

Bővebben... [Hanne Marquardt Talpreflexzóna kezelés]
 
GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

b

A gyermekgyógytorna játékos feladatokból álló de „a gyógytorna törvényeit” követő program.  A gyermekgyógytorna 3 éves kortól ajánlott18éves korig.

A jól megtervezett  „gyermekbarát gyógytorna gyakorlat” észrevétlenül végezteti el a gyermekkel:

Bővebben... [GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
ARC GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 arc

Az arctorna gyógytornát, lehet baleset, bénulás, műtét, fogászati dolgok, speciális beszédtechnika kialakítása, hölgyeknél a fiatalság megőrzése vagy gyermekeknél beszédindítás céljából végezni.

A különböző célokért és különböző korosztályoknak természetesen más és más a feladatok kivitelezése.

Bővebben... [ARC GYÓGYTORNA]
 
FEJLESZTŐ BABAGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

374925_381184798622469_2137702109_nA fejlesztő babatorna ajánlott,  ha a baba egészséges, csak minimálisan el van maradva a mozgás fejlődése, vagy nem jó sorrendben kezdi alkalmazni, vagy furcsán aszimmetrikusan végzi őket. Minél hamarabb kezdik el a babagyógytornát annál hatásosabb és eredményesebb.

A babagyógytorna foglakozásokon az adott mozgást tökéletesítjük és speciális feladatokkal előkészítjük a következő mozgásfázist. Ezeket különböző speciális fejlesztő torna eszközökkel (is) végezzük.

Bővebben... [FEJLESZTŐ BABAGYÓGYTORNA]
 
EGYÉNI LÚDTALP GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

images_5Egyéni lúdtalp gyógytornát azoknak a gyermekeknek javasolunk, akik nagyon komolyan akarják végezni a lúdtalp prevenciót vagy akiknél az ortopéd orvos lúdtalpat diagnosztizált.

A Mackórendelős lúdtalp vizsgálatok után, elkezdjük az egyénre szabott gyermekgyógytornát mellyel főleg a lábra, talpra fókuszálunk, de nem elhanyagolhatóak a test többi részi sem …

Bővebben... [EGYÉNI LÚDTALP GYÓGYTORNA]
 
GIPSZLEVÉTEL UTÁNI GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

gipsz_1

A gyermekek hamar gyógyulnak, azért a tökéletes gyógyuláshoz szükséges a törések utáni gyógytorna alkalmazása.

Gyermekek esetében, egy egyszerű csonttörés következtében is felléphetnek olyan utóhatások, melyek megelőzése érdekében célszerű speciális, rehabilitációs gyógytornát alkalmazni a sérült testrész átmozgatására, megerősítésére, koordináció javítására stb.

Bővebben... [GIPSZLEVÉTEL UTÁNI GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
BABA CSÍPŐTORNA BETANÍTÁS
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

macis

A csípőtorna elvégzése nem nehéz, de lehet helytelenül, nem megfelelő ismétlésszámmal, nem megfelelő erővel, nem megfelelő izületi szög létrehozásával vagy csak bátortalanul végezni.

Ezért tartom fontosnak, hogy a szülőt betanítsuk a helyes csípőtorna végrehajtására. Tapasztalataink szerint a csípőtorna kivitelezésének elsajátítására 2 alakalom szükséges, amit gyógytornász tanít be a Mackórendelőben. A torna mellett ellátjuk hasznos fektetési, hordozási stb. tanácsokkal.

Bővebben... [BABA CSÍPŐTORNA BETANÍTÁS]
 
MACKÓ- SPIDERMED TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

img0063Csiripelő heveder, a hanyagtartás ellen (normál vagy rövid) program

Ajánlott: rossztartású kamaszoknak, számítógép előtt ülőknek, kismamáknak, és csupán  a lusta hátúaknak (erős gerincferdüléssel nem alkalmazható)

A SpiderMed heveder egy jó beállítást igényel és utána naponta rövid ideigszükséges a hordása. ha begörbül a hátunk akkor csipog, ha kihúzzuk magunkat akkor elhelgat. Sokkal barátságosabb, mint naponta többször rászolni, az amúgy is kamasz gyerekre hogy "húzd ki magad".

Bővebben... [MACKÓ- SPIDERMED TERÁPIA]
 
LÚDTALP PREVENCIÓS CSOMAG
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

talpA Lúdtalp prevenciós csomag gyermekeknek tartalmazza:

- a gyerek lábdiagnózist (gyógytornász által) (izomerő – szalag - terhelés)

- egy 10 feladatból álló "lúdtalpfeladatsor" írásba megkapását és betanítását

- a lúdtalptornához szükséges 3 db torna eszközt (dudoros félgömb, szúrós karika, tüsi kislabda)

- szükség esetén szakorvosi illetve cipő javaslatot

A lapos talp csecsemőkorban természetes jelenség. Óvodás korban azonban mindinkább kialakul a talp élettani formája, míg ennek elmaradása kisebb-nagyobb statikai és mozgászavarokhoz vezethet. (A láb 26 csontocskából áll, melyet erős szallagok és rövid izmocskák kapcsolnak össze, így biztosítják a láb teherbírását és a talp íveltségét.)

Bővebben... [LÚDTALP PREVENCIÓS CSOMAG]
 
ELEKTROTERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

tensAz elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználását jelenti. Frekvenciatartomány szerint osztályozzuk, így megkülönbözetünk kis-, közép-nagyfrekvenciás kezeléseket.
Az elektroterápiás kezelések fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat, serkentik az sejtanyagcserét valamint jótékonyan hatnak az izomzatra. Elektroterápiás kezelések közül gyógyászatban TENS kezelés, szelektív ingeráram,  iontophorézis, diadynamik, mikrohullám, interferencia, ultrahang stb.

A következőkben csak a szelektív ingeráram és a TENS terápiás lehetőségeit és hatásai mutatatom be.

Bővebben... [ELEKTROTERÁPIA]
 
LOGOPÉDIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

beszd

megkésett beszédfejlődés terápiája      (cca. 3 éves kortól)

pöszeségterápia                                   (cca. 5 éves kortól)

diszfóniaterápia                                    (cca. 6 éves kortól)

nyelvlökéses nyelés terápiája                (cca. 6 éves kortól)

diszlexiaterápia – tanulási zavarok        (cca. 6 éves kortól)

beszédtechnika                        (cca. 12 éves kortól)

Bővebben... [LOGOPÉDIA]
 
GERINCGYÓGYTORNA KAMASZOKNAK
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek
imagesca8w8wrx

Iskolai szűrő vizsgálatok során hangzik el egyre többször: gerincferdüléses a gyermek! Az aggódó szülő a legrosszabbra gondol, de a legtöbb esetben orvosolható a dolog.

Bővebben... [GERINCGYÓGYTORNA KAMASZOKNAK]
 
AKTÍV GYERMEKGYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

menu-photo1A gyermekgyógytorna, a gyerek által végzett aktív tevékenység, amit egy szakképzett gyógytornász végeztet különböző módszereket/technikákat alkalmazva. Az hogy melyik módszert alkalmazza , az a gyerek életkora, diagnózisa, értelmi képessége, a foglalkozások gyakorisága stb. határozza meg.

Aki gyógytornászként gyerekkel foglalkozik az gyógytornászság mellett kicsit pedagógusnak és kicsit színésznek is kel lennie. A gyógytorna feladatokat megpróbáljuk mindig a lehető legaktívabban és funkcióban alkalmazni

Bővebben... [AKTÍV GYERMEKGYÓGYTORNA]
 
KORAI FEJLESZTÉS
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

menu-photo3A korai fejlesztés a 0-6 éves korú, az átlagostól eltérően fejlődő gyermekek számára ajánlott gyógypedagógiai, mozgásfejlesztő és egyéb terápiás szolgáltatások köre.

Amikor egy kisgyermek lassabban fejlődik, a szülők sokszor hónapokat is eltöltenek azzal, hogy megfelelő segítséget kérjenek, itt pedig létfontosságú az idő, hiszen az első életévek a gyermek fejlődése szempontjából meghatározó jelentőségűek.

Bővebben... [KORAI FEJLESZTÉS]
 
DÉVÉNY MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 imagescaihulyx
A  baba helyes fejlődése érdekében javasolt pár alkalom Dévény gyógtorna, még egészséges babáknál is.

A Dévény módszer, egy speciális fogások rendszere, mely az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra egyaránt hatással van. A kezelés célja, a kontraktúra oldás, az izomhelyzet normalizálás, az idegrendszer direkt stimulálása. Mikor elhárulnak az izomtónus okozta problémák akkor a gyerek mozgásai kivitelezhetőek lesznek.

Bővebben... [DÉVÉNY MÓDSZER]
 
BOBATH MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

bobath A Bobath módszer célja a funkció!

Neurológiai kórképekben jó erdményel alkalmazzák gyermekeknél és felnőteknél is!

A Bobath házaspár által kidolgozott és az egész világon elterjedt ún. Bobath- módszer a korai agykárosodás okozta mozgás rendellenességek esetében alkalmazott mozgásterápiás eljárás.
Bobath, módszerének középpontjába a tónus normalizálását állította (reflexgátló helyzetek), a gátlás és facilitálás együttesének eredményeként létrejött mozgássorok passzív-aktív gyakoroltatását.

Bővebben... [BOBATH MÓDSZER]
 
CRANIO SACRALIS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

baba_cranioA craniosacralis terápia egy mélyreható gyógymód, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait, semlegesíti a stressz negatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.

A craniosacralis  terápia különböző szinteken működik, és a test különböző rendszereit befolyásolja. Hatást gyakorol a csont- és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is.

Bővebben... [CRANIO SACRALIS TERÁPIA]
 
CIMT (KORLÁTOZÁSSAL INDUKÁLT MOZGÁS TERÁPIA)
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

cimtA Mackó kéz, tulajdonképpen egy speciélis ortézis viselése az egészséges karon, igen az egészséges karon. Így korlátozzuk az épp oldalt és ezzel aktíváljuk a spontán aktív mozgásokat az érintett karon.

Terápiás programunkat szerzett vagy veleszületett hemiparesises gyerekeknek ajánljuk 2 éves kortól.

A „Mackó kéz ”terápiás program  egyik része, hogy egy általunk méretre készített mackós kéz viselésével (az egészséges karon) rávesszük az érintett oldalt a mozgásra, használatra (CIMT).
A  „Mackó kéz”terápiás program másik része, hogy különböző terápiákkal/ingerekkel ( Aktív gyógytorna, Kinesio-taping, Dévény manuális technika, Galileo vibrációs gép, Ergoterápia  Masszázs stb.)   bombázzuk az érintett oldalt.

Bővebben... [CIMT (KORLÁTOZÁSSAL INDUKÁLT MOZGÁS TERÁPIA)]
 
ASZTMÁS GYÓGYTORNA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

A gyógytorna foglalkozáson speciális feladatok megtanítása a cél játékos formában.  Például:

 

Bővebben... [ASZTMÁS GYÓGYTORNA]
 
GALILEO REZGÉS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

galileo

 

 

 

 

 

 

A készülék folyamatosan kimozdít egyensúlyi helyzetünkből, ezzel aktiválja az akaratunktól független helyzetmegtartó reflexeinket, ami jelentős izommunkát eredményez, az ízületek különösebb megterhelése nélkül!

Megmozgat minden ( a helyzet megtartásában résztvevő) izmot, így javítja:

 1. az izmok közötti,
 2. izmokon belüli koordinációt,
 3. az egyensúly megtartását,
 4. a mozgás összerendezettségét. 
Bővebben... [GALILEO REZGÉS TERÁPIA]
 
ETETÉS TERÁPIA
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

Evésterápia

etetesterapia

Étkezési tanácsadást kínálok szülőknek, akiknek gyermeke átmeneti vagy tartós sérülés következtében a következő eltérő táplálkozási szokások, nehézségek valamelyikével küzd:

 • nem eszik darabos ételt
 • nem harap
 • nem rág
 • · nehezen, vagy nem tud nyelni
 • erős harapó reflex, esetleg nyelvlökéses nyelés jellemzi
 • étkezéskor gyakran öklendezik, talán hány (nem önálló tünet)
 • nem tudja zárni száját
 • nehezen forgatja nyelvét az étellel
 • · nem iszik pohárból, vagy cumisüvegből sem
 • nagyfokú nyálzás jellemzi

 

Bővebben... [ETETÉS TERÁPIA]
 
SCHROTH MÓDSZER
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

schroth2

A módszert  Katharina Schroth, a németországi Asklepios Katharina Schroth Klinika Bad Sobernheimban immár 30 éve orvosi, gyógytornász gyakorlati tapasztalatokra és tudományos vizsgálatokra alapozva, fejlesztette ki. A terápiás eredmények az operáció elkerülését az esetek 90%-ában, a progresszió megelőzését, a légzésfunkció javulását, a fájdalom csökkenését- megszűnését mutatják.

 

A legjobb „gyógyszer” a gerincferdülésre a Schroth módszer

Bővebben... [SCHROTH MÓDSZER]
 
TSMT
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

 

szenz3Tervezett Szenzomotoros Terápia (TSMT)

A szenzomotoros működés, azaz, az érzékszervekkel felfogható ingerekre adott mozgásos válasz, az emberi gondolkodásnak egy kezdeti, a beszéd kialakulását megelőző fejlődési fokát jelzi. Első életévekben az értelem a gyermek viselkedésében, a külvilág ingereire adott válaszaiban, mozgásos cselekvéseiben nyilvánul meg.

Tags:
Bővebben... [TSMT]
 
KINESIO TAPING RAGASZTÁS GYERMEKEKNEK
Mackórendelő - Terápiák gyerekeknek

kt_gyerek

A kinesuilógiaitape (színes rugalmas ragtapasz) sokszor lehet kiegészítő eleme a gyermek gyógtyornának.

A felragazstási alakja és módja a kívánt terápiás céltól függ.  A szülőket megtanítjuk a kivágásés felhelyezés fortélyaira és akár otthon önnálóan is alkalmazhatják. 

 

Bővebben... [KINESIO TAPING RAGASZTÁS GYERMEKEKNEK]
 


Webáruház kosár

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

maciwebshop
BANKSZÁMLASZÁM
11742348-20016667

Webáruház ajánló

Ülőlabda 75 cm gyöngyházszínű
Ülőlabda 75 cm gyöngyházszínű
10 000 Ft


Mackógyógytorna BABA HASALÓ
Mackógyógytorna BABA HASALÓ
5 000 Ft


Mackó fejlesztő babacsomag 1
Mackó fejlesztő babacsomag 1
32 000 Ft
31 000 Ft
Kedvezmény: 1 000 Ft


Kinesiológiai Tape
Kinesiológiai Tape
5 000 Ft


Dudoros labda 6db
Dudoros labda 6db
8 000 Ft